Kiezen voor vrijheid, verantwoordelijkheid en optimisme !

Beste

Nog 10 dagen en we kiezen de mensen die in Vlaanderen, België en Europa mee het beleid zullen bepalen voor de komende 5 jaar.
Wij gaan voluit voor onze liberale overtuigingen en kiezen meer dan ooit voor vrijheid en verantwoordelijkheid. Want dat blijft de kern van ons liberalisme.

We willen meer vrijheid om kansen en ruimte te geven aan al wie wil werken en ondernemen en zo onze sociale zekerheid en pensioenen veilig stellen voor vandaag en morgen. En meer verantwoordelijkheid, om ook onze kinderen en kleinkinderen opnieuw een toekomst te geven waar ze zelf iets van hun leven kunnen maken zonder te kreunen onder de lasten en de foute keuzes van het verleden. We moeten als burger afstappen van het idee dat de staat alles voor ons zal doen. Het vrije initiatief is de motor van onze welvaart. Daarvoor is maar één weg: minder overheid, minder belastingen, minder regels, minder betutteling. De overheid is er om de zwaksten te beschermen en zuurstof en ruimte te geven, niet om in onze plaats te beslissen wat ons gelukkig maakt. 

Dat is wat Vlaanderen, België en Europa nodig hebben, dat is onze liberale boodschap, vandaag meer dan ooit.

De tijd van het zelfbeklag is voorbij, laten we samen de handen uit de mouwen steken. Met julllie steun kunnen we nog veel mensen overtuigen om op 25 mei te kiezen voor vrijheid, verantwoordelijkheid en optimisme !

Wij rekenen op jullie steun !
Alvast bedankt daarvoor.

Met vriendelijke groeten

Mick Daman
Voorzitter

Steun onze Gentse kandidaten

Open Vld Gent is met zeven kandidaten goed vertegenwoordigd op 25 mei. Stem Gents en steun onze kandidaten, v.l.n.r.: Charlotte Delaruelle (16de plaats Kamer), Margot Neyskens (8ste plaats Kamer), Sas van Rouveroij (1ste opvolger Vlaams), Guy Verhofstadt (lijsttrekker Europa), Mathias De Clercq (lijsttrekker Vlaams), Stephanie D'Hose (5de plaats Kamer) en Mehmet Sadik Karanfil (11de plaats Vlaams)

Europese lijst

 

Guy Verhofstadt - Lijsttrekker
Fractieleider Open Vld in het Europees Parlement

Als Gentenaar zijn we maar wat fier dat Guy Verhofstadt in Europa op het hoogste niveau mee speelt.  Hij is niet alleen de lijsttrekker in Vlaanderen maar ook kandidaat Commissievoorzitter voor alle liberale partijen in heel Europa.

Lees meer...

Vlaams Parlement

 

Mathias De Clercq - Lijsttrekker
Federaal Parlementslid en Eerste Schepen

Net zoals zijn grootvader wil Mathias De Clercq mensen verenigen en niet verdelen. Dat is de fundamentele keuze op 25 mei. Ons land niet splitsen, maar juist méér samenwerking. Daarbij staan jobs en onze economie centraal. Want alleen met een sterke economie kunnen we een sterk sociaal vangnet bieden voor zij die het echt nodig hebben zoals zieken en personen met een handicap.

Lees meer...

 

Mehmet Sadik Karanfil - 11de plaats
Gemeenteraadslid

Mehmet is geboren in Lokeren en getogen in Zele. Na zijn jeugdjaren is hij verhuisd naar Gent, waar hij afgestudeerd is aan de Hogeschool als sociaal-agogisch werker. Mehmet is vele jaren als vrijwilliger/bestuurslid actief geweest in verschillende verenigingen en landelijke federaties.

Lees meer...

 

Sas van Rouveroij - 1ste opvolger
Vlaams Parlementslid en gemeenteraardslid

Sas van Rouveroij was 20 jaar schepen in Gent en zette in 2009 de stap naar het Vlaams Parlement. Niet minder dan 1.121 wetgevende en controlerende initiatieven maken hem tot koploper in Oost-Vlaanderen. Zijn dossierkennis en ervaring zijn uw waarborg voor een evenwichtig beleid.

Lees meer...

Federaal Parlement

 

Stephanie D'Hose - 5de plaats
Adjunct-Fractieleider en gemeenteraadslid

Stephanie D’Hose werkt al tien jaar achter de schermen van Open Vld. Na haar studies Politieke Wetenschappen zette ze haar eerste stapjes in de politiek als politiek secretaris van Fientje Moerman, later als kabinetschef bij Sas toen hij schepen van de Haven was.

Lees meer...

 

Margot Neyskens - 8ste plaats
Communicatieadviseur bij Kabinet Alexander De Croo

Margot Neyskens werkt als adjunct-woordvoerder van Alexander De Croo. Ze was van 2006 tot 2012 OCMW- en gemeenteraadslid in Lovendegem. Vorig jaar verhuisde ze naar Drongen, waar ze zich als geboren en getogen Gentenaar al snel thuis voelde.

Lees meer...

 

Charlotte Delaruelle - 16de plaats
Wijkverantwoordelijke Sint-Denijs-Westrem

Charlotte Delaruelle, geboren en getogen St-Denijzenaar, heeft ondanks haar 29 lentes al heel wat politieke ervaring, o.a. op het kabinet van Patrick Dewael. Sinds kort werkt ze voor Stad Gent bij het Mobiliteitsbedrijf.

Lees meer...


De volledige Oost-Vlaamse lijsten vindt u op www.openvldgent.be.

Help mee bussen & Campagnesecretariaat

Nog meer dan anders merken we vandaag dat campagne voeren en mensen aanspreken werkelijk resultaat oplevert. Keer op keer sluiten we debatten af met twee keer zoveel stemmen dan aan het begin ervan. We moeten dus niet aarzelen en er voluit voor gaan.

In de laatste week plannen we dan ook nog een grote actie van gepersonaliseerde brieven, gediversifieerd naar leeftijd toe in Gent. Dit betreft 176.595 brieven waarin al onze Gentse kandidaten zijn opgenomen. Om deze actie haalbaar te houden vragen we uw steun. Bussers kunnen zich aanmelden via hun afdeling of op het campagnesecretariaat in de Cyriel Buyssestraat 12. Of geef een seintje via 09 220 38 71 of carine@mathiasdeclercq.be.

We kunnen zeker nog hulp gebruiken voor diverse taken. Aarzel dus niet om je aan te melden bij Carine op het campagesectratariaat.

Plakactie officiële borden

De laatste week voor de verkiezingen zullen de officiële borden worden overplakt met een eenvormige affiche van Open Vld. We doen een warme oproep aan de leden om mee te helpen met deze plakactie. Meld u aan bij de voorzitter van uw afdeling zodat u kunt meehelpen in uw buurt. Het materiaal (borstels, lijm, etc…) wordt voorzien door de partij.

Volmachten

Mensen die op 25 mei door ziekte, werk, studieredenen, tijdelijk verblijf in het buitenland, geloofsovertuiging of vrijheidsbeneming niet kunnen stemmen, kunnen vooraf een volmacht geven aan een andere kiezer om hun stem toch uit te brengen. De volmachtformulieren zijn beschikbaar op de website van de FOD Binnenlandse Zaken en worden ook ter beschikking gesteld door de gemeentebesturen. Of neem contact op met het campagnesecretariaat als je niet weet hoe of aan wie een volmacht geven.

Klik hier voor de uitgebreide info en volmachtformulieren op de website van de FOD Binnenlandse Zaken

Kom naar de slotmeeting op 21 mei in Hasselt

 

Samen met de Open Vld-bus uit Gent

Om de laatste campagnedagen wervelend in te zetten, verzamelt Open Vld voor de nationale slotmeeting op woensdagavond 21 mei in de Hasseltse discotheek Versuz. Het wordt een niet te missen event met toespraken, muziek en veel ambiance.

     

Noteer nu al in je agenda en maak je familie en vrienden alvast warm. Ook Oost-Vlaanderen moet er massaal zijn op 21 mei! Onze provincie zorgt voor 3 bussen:

 • GENT - aan station DAMPOORT
  Vertrek om 17u30
  Terugkeer om 22u30
   
 • LOKEREN - Zelebaan Parking FUN
  Vertrek om 17u45
  Terugkeer om 22u30
   
 • OUDENAARDE - op de MARKT
  Vertrek om 17u15
  Terugkeer om 22u30


Inschrijven bij brigitte.bruggeman@openvld.be met vermelding van aantal personen en opstapplaats. Tegen ten laatste vrijdag 16 mei voor de goede gang van zaken betreft de regeling van de busfirma.

Meeting point verkiezingsdag 25 mei : Europahotel

De dag van de verkiezingen is steeds een spannende gebeurtenis. Volg samen met de kandidaten uit de regio de verkiezingsuitslag in het Europahotel (Gordunakaai 59 in Gent) op zondag 25 mei vanaf 16u. Iedereen welkom!

Activiteitenkalender Open Vld Gent

21-05-2014   Slotmeeting campagne (Versuz Hasselt)
22-05-2014   Bezoek brouwerij Sint-Bernardus (afdeling Centrum)
23-05-2014   Fight Night (afdeling Centrum)
23-05-2014   Eetfestijn (afdeling Noord-West)
25-05-2014   Meeting Point verkiezingsdag
15-06-2014   Benefietbrunch (afdeling Centrum)
16-06-2014   Info avond Wondelgemse middenstand (afdeling Noord-West)


Meer info over Open Vld Gent, onze onderafdelingen en activiteiten vindt u op www.openvldgent.be.
Bekijk ook onze pagina op facebook of volg ons op twitter.